Ενδιαφέροντα Άρθρα

Love is in the fur: 8 σημάδια ότι ο σκύλος σας, σας αγαπάει.

Για κάθε σκυλογονιό ο σκύλος του είναι η επέκταση της οικογένειάς του. Δεν είναι υπερβολή ότι όλοι μας θα κάναμε τα πάντα για να έχουμε περισσότερα χρόνια μαζί με τον αγαπημένο μας φίλο και ότι τον αγαπάμε τόσο, που δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς αυτόν. Έχετε όμως αναρωτηθεί, εάν ο σκύλος μας νιώθει το ίδιο για εμάς; Μπορούμε να ξέρουμε, ότι ο σκύλος μας νιώθει την ίδια άνευ όρων αγάπη; 

Η απάντηση είναι φυσικά και ναι! Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν την αγάπη του σκύλου μας προς εμάς και παρακάτω θα σας εκμυστηρευτούμε 8 από αυτά.

1. Σας κοιτάει επίμονα στα μάτια

 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορείτε να παρατηρήσετε στον σκύλο σας είναι, εάν σας κοιτάει στα μάτια. Με το κοίταγμα σας λέει με τον τρόπο του, ότι νιώθει ασφάλεια δίπλα σας και σας αγαπά!

2. Χαίρεται ανεξέλεγκτα όταν σας βλέπει

Εάν σας βλέπει μετά από ώρες και δείχνει τα εμφανή σημάδια ενθουσιασμού (κούνημα ουράς, τρέξιμο, πήδημα πάνω σας) τότε σημαίνει, ότι σας αγαπάει και χαίρεται που είστε πάλι μαζί.

3. Σας ακολουθεί παντού στο σπίτι

Σίγουρα εάν έχετε έστω έναν λογαριασμό σε κάποιο social media θα έχετε πετύχει κάποιο βίντεο από έναν ιδιοκτήτη και τον σκύλο του που τον ακολουθεί παντού (ναι, ακόμα και στην τουαλέτα). Αυτά τα βίντεο πέρα από αξιολάτρευτα και διασκεδαστικά είναι και 100% ακριβή. Όταν ο σκύλος σας, σας αγαπάει, θα σας ακολουθεί όπου και αν πάτε για να μην μείνει ούτε λεπτό μακρυά σας.

4. Κοιμάται στο κρεβάτι σας

Άλλο ένα σημάδι, που δείχνει ο σκύλος σας σαν έκφραση της αγάπης του είναι, να επιδιώκει να κοιμάται στο κρεβάτι σας. Είτε είναι κάτι που του επιτρέπετε ή όχι ο σκύλος σας έχει την ανάγκη να σας βλέπει όλη την ώρα που είστε μαζί. Επιπλέον θέλει πάντα να νιώθει μέλος της αγέλης το οποίο συνεπάγεται να μην σας αφήνει από το πλευρό του. 

5. Δαγκώνει αντικείμενά σας

Είμαστε σίγουροι, ότι όσοι είστε σκυλογονείς έχετε μυστηριωδώς χάσει κάποιο προσωπικό σας αντικείμενο για να το βρείτε μετά στα χέρια (ή στόμα) του τετράποδου σας φίλου. Όσο ενοχλητικό και εάν είναι αυτό για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, το άρπαγμα των αντικειμένων σας είναι ένα βασικό δείγμα αγάπης. Τα αντικείμενα σας, κυρίως τα ρούχα σας, φέρουν το άρωμα σας. Για έναν σκύλο, είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να νιώθει την μυρωδιά σας κυρίως όταν λείπετε από το σπίτι για να νιώθει την ασφάλεια της παρουσίας σας.

6. Χασμουριέται όταν χασμουριέστε

Ίσως από τα πιο περίεργα αλλά είναι ένα σημάδι της αγάπης του για εσάς. Ένας σκύλος όταν σας θεωρεί μέρος της αγέλης μιμείται τις συμπεριφορές σας. Την επόμενη φορά που σας έρθει ένα χασμουρητό κάντε το μπροστά στο σκύλο σας και θα δείτε.

7. Πηδάει από ψηλά πάνω σας

Άλλο ένα κλασσικό αλλά βασικό σημάδι της αγάπης του σκύλους σας για εσάς είναι όταν πηδάει πάνω σας. Με αυτή την γεμάτη ενθουσιασμό κίνηση δηλώνει, ότι σας αγαπάει και είναι χαρούμενος που είναι μαζί σας. 

8. Σας φέρνει τα παιχνίδια του

Όταν σας φέρνει τα παιχνίδια του υποδηλώνει την προσπάθεια του να κερδίσει την προσοχή σας και να περάσετε χρόνο μαζί παίζοντας. Το ότι σας φέρνει τα παιχνίδια του δείχνει, ότι είναι χαρούμενος και ασφαλής μαζί σας και θέλει περάσετε όλο τον χρόνο μαζί.

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά σημάδια αγάπης που δείχνει ο σκύλος σας προς τα εσάς. Βέβαια να τονίσουμε, ότι κάθε σκύλος ανάλογα τις εμπειρίες του με τους ανθρώπους και την ράτσα του μπορεί να δείχνει την αγάπη του διαφορετικά. Στην Better than home ο πυρήνας της ομάδας μας είναι η απεριόριστη αγάπη που έχουμε για κάθε σκύλο που φιλοξενούμε. Για να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας εδώ