Συμβουλές

Travel buddies 2: Πώς να κάνετε ασφαλή ταξίδια παρέα με τον σκύλο σας

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μία εκδρομή ή ένα ταξίδι παρέα με τον αγαπημένο μας φίλο. Ειδικά με το Πάσχα και το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, είμαστε σίγουροι, ότι ήδη οργανώνετε τις διακοπές σας για τότε.

Εάν σκοπεύετε να έχετε τον σκύλο σας μαζί και ταξιδεύετε με το αμάξι σας, πρέπει να έχετε μεριμνήσει για κάποια βασικά πράγματα, ώστε να βεβαιωθείτε, ότι θα έχει ένα άνετο ταξίδι. 

Στο σημερινό μας άρθρο συζητάμε ακριβώς για το, τι θα χρειαστείτε να κάνετε για να έχετε όλοι ένα ευχάριστο ταξίδι.

1. Κάντε βόλτες για εξάσκηση 

Εάν ο σκύλος σας δεν έχει συνηθίσει το αμάξι τότε, πριν ξεκινήσετε για ένα μεγάλο ταξίδι, πρέπει να τον εξοικειώσετε με τον χώρο και την διαδικασία. Να θυμάστε, ότι για τον σκύλο σας ο χώρος του αμαξιού και η διαδικασία του ταξιδιού είναι εντελώς άγνωστη και αφύσικη.

Πρέπει λοιπόν, να ξεκινήσετε κάνοντας μικρές χαλαρές βόλτες με τον μικρό σας φίλο και, όσο συνηθίζει το περιβάλλον, τόσο να τις αυξάνετε σε χρονική διάρκεια. 

2. Κάντε μία βόλτα πριν το ταξίδι

Καλό είναι πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ειδικά εάν είναι πολύωρο να έχετε βγει μία μεγάλη βόλτα πριν, για να τον κουράσετε. Όσο πιο κουρασμένος είναι, τόσο πιο πολύ θα θελήσει να ξεκουραστεί κατά την διάρκεια της διαδρομής, άρα θα είναι και πιο ήρεμος.

3. Ασφαλίζετε τον χώρο που θα είναι ο σκύλος σας

Καλό είναι ο σκύλος σας να κάθεται στο πίσω κάθισμα, ώστε να μην πετάγεται στο τιμόνι ή σας αποσπά την προσοχή και βρεθείτε σε κίνδυνο και οι δύο.

Καλό είναι να προμηθευτείτε ένα ειδικό κάθισμα και μία ζώνη ασφαλείας, που θα στερεώνεται σε λουράκι, για να νιώθει και να είναι ασφαλής ο μικρός σας φίλος κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Επιπλέον, εάν υπάρχει κάποιος συνοδηγός μαζί σας για το ταξίδι, είναι καλό να επιβλέπει τον σκύλο σας, ότι είναι ήρεμος καθ’όλη την διάρκεια.

4. Δεν τον ταΐζετε πριν το ταξίδι

Το ταξίδι με αμάξι, είναι πολύ πιθανόν να ζαλίσει τον μικρό σας φίλο, προκαλώντας του εμετό ή ναυτία. Οπότε, εάν τον ταΐσετε πριν το ταξίδι, αυξάνετε κατά πολύ τον κίνδυνο να γίνει αυτό. Αυτό που προτείνουμε είναι να τον ταΐσετε δύο ώρες, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Το ίδιο χρονικό πλαίσιο ισχύει και για το νερό. 

Εννοείται, ότι εάν έχετε ένα μεγάλο και πολύωρο ταξίδι μπροστά σας έχετε μαζί σας ελαφριά σνακ και νερό, για να δώσετε στον μικρό σας φίλο.

5. Προσέχετε την οδήγησή σας

Είναι καλό να οδηγείτε με ηρεμία και να μην οδηγείτε γρήγορα, όταν έχετε τον σκύλο σας συνταξιδιώτη, για να μην του προκαλέσετε κάποια στομαχική ενόχληση.

Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι, να μην τον αφήνετε να βγάζει το κεφαλάκι του έξω από το παράθυρο. Όσο χαριτωμένο και να φαίνεται για εσάς και τους τριγύρω οδηγούς και πεζούς, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. 

Τέλος, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, είναι πολύ σημαντικό να του έχετε μάθει να περιμένει και με το σήμα σας να κατεβαίνει από το αμάξι και να μην πετάγεται απότομα.

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας στο ταξίδι:

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε σε μία τσάντα, τα απαραίτητα πράγματα για το ταξίδι, αλλά και τη διαμονή του σκύλου σας. Τα πιο βασικά είναι τα εξής:

  1. Μπολ για νερό και φαγητό
  2. Φαγητό και σνακ που τον ταΐζετε
  3. Αγαπημένα του παιχνίδια
  4. Κτηνιατρικό διαβατήριο
  5. Λουρί
  6. Φάρμακα ( εάν του χορηγούνται )
  7. Σακούλες και πανάκια καθαρισμού

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές είναι σίγουρο, ότι θα ευχαριστηθείτε πλήρως τις περιπέτειες, που περιμένουν εσάς και τον καλύτερό σας φίλο.

Εάν όμως χρειαστείτε να αφήσετε κάπου τον μικρό σας φίλο, επειδή οργανώνετε ένα ταξίδι χωρίς αυτόν, το ξενοδοχείο σκύλων μας Better than home είναι εδώ, για να προσφέρει την πιο διασκεδαστική και ασφαλή διαμονή στον σκύλο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για τις λεπτομέρειες.