Συμβουλές

Summer pawguide: Ποιά προϊόντα χρειάζεστε για τον σκύλο σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και ήδη ο καύσωνας με τα 40άρια έχει ξεκινήσει. Όπως και εμείς παίρνουμε μέτρα για να προστατευτούμε, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τον μικρό μας τετράποδο φίλο. 

Ευτυχώς πλέον στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να είναι άνετος ο μικρός σας φίλος. Και το καλύτερο δεν χρειάζεται να τα ψάξετε γιατί στο σημερινό μας άρθρο, θα φτιάξουμε την τέλεια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε.

Πισίνα για σκύλους

Εάν έχετε αυλή ή κήπο τότε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον μικρό σας σκύλο από μία πισίνα στην οποία μπορεί να πηγαίνει για να δροσιστεί ή και να παίξει. Εννοείται, ότι εάν του πάρετε πισίνα θα χρειαστεί να προμηθευτείτε και ένα σωσίβιο για την ασφάλεια του.

Πριν διαλέξετε την πισίνα για το σκύλο σας πρέπει να δώσετε βάση στα παρακάτω χαρακτηριστικά: 

  1. Υλικά: Τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά, ώστε να αντέξουν τις νυχιές από τον σκύλο σας και το βάθος τους να επιτρέπει με ασφάλεια την κολύμβηση του σκύλου σας.
  2. Μέγεθος και βάθος: Ανάλογα το μέγεθος του σκύλου σας θα πάρετε και την ανάλογη πισίνα στην οποία να μπορεί να κολυμπάει με άνεση αλλά να μην είναι και πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με το μέγεθός του.
  3. Υγιεινή: Η συντήρηση του νερού είναι σημαντική για την υγεία των σκύλων. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα φίλτρα και χημικά για να διατηρήσετε την καθαρότητα και την υγιεινή του νερού.

Στρώμα που παράγει δροσιά

Εάν πάλι δεν έχετε κάποιο μεγάλο μπαλκόνι ή αυλή υπάρχουν και μικρότερες λύσεις με τα στρώματα που παράγουν δροσιά. Τα στρώματα αυτά δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν στο ψυγείο καθώς έχουν τεχνολογία που ενεργοποιεί την αίσθηση της δροσιάς, είτε με το βάρος του σκύλου, είτε με την έκθεση του στον αέρα.

Υπάρχουν πολλά στρώματα που βοηθάνε να κατέβει η θερμοκρασία του σκύλου σας μέχρι και 10 βαθμούς κελσίου, οπότε είναι το κατάλληλο αξεσουάρ για να του δώσετε μία ανάσα δροσιάς.

Δροσιστικά παιχνίδια

Πλέον μπορείτε να δροσίσετε τον τετράποδο σας φίλο ακόμα και την ώρα του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας δροσιστικά παιχνίδια. Απλά τα γεμίζετε με νερό και τα βάζετε στο ψυγείο. Χάρις την τεχνολογία που έχουν με τζελ διατηρούν μία κρύα θερμοκρασία, ώστε ο μικρός σας φίλος να μπορεί να απολαμβάνει το παιχνίδι του.

Αντηλιακό

Όπως και εμείς προστατεύουμε το δέρμα μας χρησιμοποιώντας αντηλιακό , το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τον σκύλο σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε, ότι το αντηλιακό που θα διαλέξετε δεν θα προκαλέσει κάποια αντίδραση στο δέρμα του.

Προστατευτικές μπότες

Ναι μπορεί να ακούγεται περίεργο για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά είναι ένα αναγκαίο αξεσουάρ. Στις πατούσες του σκύλου σας είναι οι ιδρωτοποιοί αδένες του, συνεπώς είναι σημαντικό να τις προστατεύσετε το καλύτερο δυνατόν. Ειδικά εάν δεν μπορείτε να βγάζετε βόλτα τον τετράποδο σας φίλο, νωρίς το πρωί και πιο αργά το βράδυ, που έχει δροσιά τότε ένα ζευγάρι μπότες είναι must-have προϊόν.

Συντριβάνι κατοικιδίων

Το συντριβάνι νερού είναι απαραίτητο για να βεβαιωθείτε, ότι ο σκύλος σας λαμβάνει την καλύτερη ποιότητα φιλτραρισμένου νερού. Με το συντριβάνι κατοικιδίων εξασφαλίζετε ότι δεν θα επηρεαστεί από βακτήρια και ακαθαρσίες που μπορεί να υπάρχουν στο νερό, διευκολύνοντας και εσάς τους ίδιους στον καθαρισμό του.

Αυτά είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζεται να έχετε για να απολαύσει το σκυλάκι σας το καλοκαίρι όσο και εσείς.

Η ομάδα μας στο ξενοδοχείο σκύλων στη Θεσσαλονίκη better than home είναι έτοιμη να σας βοηθήσει με ό,τι χρειαστείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.