Συμβουλές

Mετακόμιση με σκύλο; Τι πρέπει να γνωρίζουμε!

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι έτοιμα να μας ακολουθήσουν παντού. Οι πολλές αλλαγές όμως δεν είναι και το καλύτερο τους! Θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και να βολεύονται στον χώρο που έχουν συνηθίσει, με τις γωνίες που προτιμούν και τις μυρωδιές που ξέρουν. Τι συμβαίνει όταν έρχεται εκείνη η στιγμή της μετακόμισης;

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν πριν μετακομίσουμε εμείς και το κατοικίδιο μας.

1) Φτιάξτε ένα πρόγραμμα μετακόμισης

Καλό θα ήταν αρχικά να ορίσετε μία ημερομηνία μετακόμισης ώστε να βγάλετε ένα πρόγραμμα για όλες τις δουλειές που θα χρειαστεί να διευθετήσετε.Ένα απ’ τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί είναι ότι δεν έχουν προγραμματίσει τι ακριβώς θα κάνουν και πότε, καταλήγοντας να μην έχουν καθόλου χρόνο για το ζωάκι τους. Προγραμματίστε προσεκτικά κάθε κίνησή σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον μικρό σας φίλο. 

2) Κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο

Τώρα που μετακομίζετε καλό θα ήταν να κάνετε μια διεξοδική έρευνα στη νέα γειτονιά όπου θα πάτε ώστε να βρείτε τον καινούριο κτηνίατρο σας. Καλό θα ήταν παράλληλα να συμβουλευτείτε και να ενημερώσετε τον υπάρχοντα κτηνίατρο σας για την μετακόμιση σας με σκοπο να σας προτείνει κάποιο ήπιο ηρεμιστικό για το ζωάκι σας και χρήσιμες συμβουλές για το πως να συνηθίσει να κάθετε στο κλουβάκι μεταφοράς. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και όλα τα βιβλιάρια για το κατοικίδιο σας.

3) Κλείστε ένα ραντεβού για pet grooming!

Αρχικά θα πρέπει να γίνει η μετακόμιση ώστε να έχετε στη κατοχή σας ένα καθαρό σπίτι έτοιμο να υποδεχτεί το τετράποδο φίλο σας. Είστε λοιπόν υπεύθυνοι για ένα εξονοχιστικό καθαρισμό του χώρου σας ώστε να μην αρρωστήσει η μολυνθεί ο σκύλος σας από τυχόν βρωμιές. Όσο αφορά το καθαρισμό του σκύλου σας, πάντα είναι καλή ιδέα να περιποιείστε το ζωάκι σας πριν την μετακόμιση ώστε να είναι στα καλύτερά του! Καλέστε στο κομμωτήριο μικρών ζώων που είναι κοντά στην περιοχή σας και κλείστε ένα ραντεβού έγκαιρα, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή. Το λιμάρισμα των νυχιών και το κούρεμα του είναι πολύ σημαντικό!

4) Επισκεφθείτε το pet shop σας- ανανεώστε την ταυτότητα του! 

Είναι σημαντικό να είμαστε εφοδιασμένοι με την αγαπημένη του ξηρά τροφή, ώστε σε περίπτωση που δεν την βρίσκουμε στο καινούργιο μας σπίτι να μπορούμε να κάνουμε σταδιακα την αλλαγή. Ακόμα, διάφορα παιχνίδια που αποβάλλουν το στρες θα ήταν πολύ χρήσιμα σε αυτή την μετακόμιση. Επίσης ανανεώστε την ταυτότητα του σκύλου σας γράφοντας επάνω το όνομα του και 1 εως 2 τηλέφωνα σε περίπτωση που χαθεί ώστε να είναι εύκολο να εντοπιστεί. Τέλος, Εν έτη 2022 υπάρχουν διάφορα gadget που θα βοηθήσουν να βλέπετε που βρίσκεται ο σκύλος αφού περιλαμβάνουν πρόγραμμα εντοπισμού πχ (Airtag) της Apple.

Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό !

5) Περάστε χρόνο με το ζωάκι σας

Η περίοδος της μετακόμισης τις περισσότερες φορές είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε να τρώει και να νιώθει καλά. Επίσης, επειδή το περιβάλλον είναι καινούριο, το ζωάκι μας μπορεί να στρεσαριστεί, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίσουμε να νιώθει βολικά.  Οπότε λίγα χάδια και παιχνίδι παραπάνω μόνο καλό μπορούν να κάνουν!