Ενδιαφέροντα Άρθρα

Τα οφέλη της βόλτας με το σκύλο σας

Η βόλτα με το σκύλο σας είναι μια από τις πιο όμορφες διαδικασίες της κοινής ζωής σας με το κατοικίδιο σας! Και μόνο η αντίδραση τους στην ερώτηση «Πάμε βόλτα;» είναι αρκετή για να σας πείσουν να βάλετε 2-3 φορές την ημέρα την βόλτα με το σκύλο σας στην καθημερινότητα σας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ

Πολλαπλά είναι τα οφέλη της βόλτας για το κατοικίδιο σας ιδίως αν την ξεκινήσετε την διαδικασία από όταν είναι κουτάβι. Για αρχή θα γλιτώσετε πολλές από τις «ακαθαρσίες» του ενώ στην πορεία και ο σκύλος από μόνος του θα μπει στη διαδικασία να προτιμάει να κάνει τις ανάγκες του έξω από το χώρο του παρά στο σπίτι όπου τρώει και κοιμάται. Παράλληλα θα βοηθήσει και στην φυσική κατάσταση του σκύλου. Τόσο με μεγάλες διαδρομές όσο και με τρέξιμο σε ελεύθερο(αλλά ασφαλή) χώρο ο σκύλος θα γυμναστεί πολύ καλύτερα από ότι στο σπίτι όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πνευματική του υγεία μιας και η βόλτα είναι μια από τις διαδικασίες που απολαμβάνει και περιμένει με ανυπομονησία.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Πέρα από τα οφέλη της βόλτας για το σκύλο σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα λειτουργεί ευεργετικά και για εσάς. Σε μια εποχή όπου η καθιστική ζωή κυριαρχεί και η απόφαση για άθληση γίνεται συχνά δύσκολη αυτές οι βόλτες είναι το «γιατρικό» σας! Θα βελτιωθεί η υγεία σας αλλά και η διάθεση σας απλά βάζοντας στην καθημερινότητα σας 2-3 βόλτες παρέα με τον αγαπημένο σας «φίλο».

ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων γνωρίζουν τα οφέλη της βόλτας και για αυτό προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να κάνουν μικρές ή μεγάλες διαδρομές με τους μικρούς τους «φίλους». Και αν για διάφορους λόγους τόσο καιρό το κάνετε σπάνια τότε πρέπει άμεσα να το ξανασκεφτείτε. Μια βόλτα είναι ικανή να προσφέρει σε εσάς και το κατοικίδιο σας υγεία, χαλάρωση και διασκέδαση!