Συμβουλές

Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το νέο σας γατάκι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μεγαλώνουμε την οικογένεια μας με ένα νέο χνουδωτό μέλος. Στην περίπτωση που αυτό το μέλος είναι μία γάτα, τότε θα πρέπει να προετοιμάσετε το σπίτι σας, για να την υποδεχτείτε κατάλληλα.

Ένα γατοφιλικό σπίτι παρέχει ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον για την γάτα σας για να αναπτυχθεί, να εξερευνήσει και να απολαύσει τη ζωή της. Για αυτό και στο σημερινό μας άρθρο, δημιουργήσαμε μία λίστα με ό,τι θα χρειαστείτε, για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το νέο σας γατάκι.

1. Δημιουργήστε έναν άνετο χώρο ξεκούρασης

Πρώτα απ ‘όλα, η γάτα σας θα χρειαστεί ένα ήσυχο και άνετο μέρος, στο οποίο θα κοιμάται και θα ξεκουράζεται. Ένα κατάλυμα για γάτες, όπως ένα κλουβί ή ένα κρεβάτι με μαλακά μαξιλάρια, θα προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας. Τοποθετήστε το σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας, μακριά από θορύβους.

2. Ασφαλίστε τον χώρο από επικίνδυνα αντικείμενα

Οι γάτες είναι ζωάκια που τους αρέσει να εξερευνούν και να σκαρφαλώνουν. Για αυτό είναι σημαντικό να ασφαλίσετε κάθε χώρο του σπιτιού ειδικά τα μπαλκόνια. Για τα μπαλκόνια μπορείτε να πάρετε ειδικό δίχτυ και να το τοποθετήσετε περιμετρικά, για να αποκλείσετε τον κίνδυνο πτώσης.

Εξίσου σημαντικό είναι να απομακρύνετε επικίνδυνα τρόφιμα ή και φυτά από σημεία που έχει πρόσβαση η γάτα σας. Φυτά, όπως τα κρίνα είναι τοξικά για το γατάκι σας, οπότε είναι καλό να ζητήσετε μία αναλυτική λίστα με τα φυτά που είναι τοξικά από τον κτηνίατρο σας, για να τα απομακρύνετε.

3. Αγοράστε τις απαραίτητες προμήθειες

Μία γάτα χρειάζεται κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα για να έχει μία ασφαλή και ήρεμη διαβίωση.

Τα βασικά αντικείμενα που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  1. Άνετο κρεβατάκι
  2. Λεκάνη γάτας με φτιαράκι για τις ακαθαρσίες
  3. Αντιοσμιτικά και απορροφητικά υλικά για θέματα υγιεινής
  4. Μπολ νερού και φαγητού (εάν η γάτα είναι μικρή πρέπει να είναι κοντά στο κρεβατάκι της)
  5. Παιχνίδια όπως scratching games που θα την κρατάνε απασχολημένη
  6. Παιχνίδια για τα νυχάκια της

Το πιο σημαντικό όμως είναι να λούσετε το νέο σας φίλο με αγάπη και φροντίδα, για να δημιουργήσετε την πιο όμορφη ζωή και για τους δυο σας.

Με τη σωστή προετοιμασία και τις κατάλληλες προμήθειες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζεστό και φιλόζωο σπίτι για την γάτα σας. Με την αγάπη και τη φροντίδα σας, θα δείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας να ανθίζει στο νέο του περιβάλλον.

Και εάν ποτέ χρειαστείτε να αφήσετε την γάτα σας για λίγο καιρό, το ξενοδοχείο ζώων μας στη Θεσσαλονίκη, Better than home, είναι εδώ για να προσφέρει την πιο άνετη και ασφαλή διαμονή.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για περισσότερα.