Ενδιαφέροντα Άρθρα

Και με το νόμο… τα σκυλιά στην παραλία(θάλασσα)

Καλοκαίρι, θάλασσα, μπάνια και  μπόλικες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης σε κάποια παραλία είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες  πολλών από εμάς με τη σκέψη όμως πολλές φορές να μένει πίσω στο σπίτι(ή στο ξενοδοχείο κατοικίδιων) όπου ο σκύλος κάθεται μονάχος.  Και τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις όταν οι διαμαρτυρίες από άλλους «λουόμενους» που ενοχλούνται από την παρουσία ενός σκύλου είναι συχνές;

Πλέον μπορείς απλά να αδιαφορήσεις και να φέρεις τον μικρό σου «φίλο» παρέα στην παραλία! Με νέα νομοθετική ρύθμιση επιτρέπονται τα σκυλιά στην παραλία εκτός και αν πρόκειται για ιδιωτική παραλία με ένδειξη απαγόρευσης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να «ρισκάρουμε» τη χαλάρωση μας στην παραλία υπό το φόβο μην κάποιος άλλος «λουόμενος» ενοχληθεί και καλέσει στην αστυνομία.

Φυσικά τα δικαιώματα συμπεριλαμβάνουν υποχρεώσεις και ευθύνες. Υποχρεώσεις όπως το λουράκι του σκύλου ώστε να μην ενοχλήσει τους υπόλοιπους αλλά και ευθύνες που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη σκιά και το μπόλικο νερό που χρειάζονται οι μικροί μας «φίλοι» για να χαλαρώσουν και αυτοί στην παραλία.