Συμβουλές

Απαραίτητα προϊόντα που χρειάζεστε για τον σκύλο σας

Κάθε σκυλογονιός θέλει να προσφέρει την καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή στο σκύλο του. Για να το πετύχετε αυτό είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην αποστολή σας. Η ομάδα μας στην better than home συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα προϊόντα, που πρέπει να έχετε για να διευκολύνετε τη ζωή του μικρού σας φίλου αλλά και την δική σας. 

Ξεκινώντας από τα βασικά:

1. Τροφή

Ξέρουμε, ότι είναι πασιφανές αλλά πρέπει να έχετε διαθέσιμη την κατάλληλη τροφή για σκύλους. Πάντα όταν επιλέγετε τροφή, πρέπει να έχετε υπόψιν τις ανάγκες του σκύλου σας που επηρεάζονται από την ηλικία, το μέγεθος του και τυχόν τροφικές αλλεργίες, που μπορεί να έχει.

2. Ταΐστρες και ποτίστρες

Μιλώντας για την τροφή, θα πρέπει να έχετε και ταΐστρες και ποτίστρες, από όπου ο σκύλος σας θα μπορεί να τρώει και να πίνει το νερό του. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά είδη από ταΐστρες και ποτίστρες, από κανονικές μέχρι αυτόματες και σε διάφορα υλικά όπως, πλαστικά, ανοξείδωτα ή κεραμικά.

3. Κρεβατάκι

Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος σας να έχει ένα χώρο που θα ξεκουράζεται, θα κοιμάται και γενικά θα τον έχει σαν τον προσωπικό του ασφαλή χώρο. Αυτός ο χώρος είναι το κρεβατάκι του. Στην αρχή θα χρειαστεί να τον εκπαιδεύσετε για να μπορέσει να καταλάβει, ότι αυτός είναι ο δικός του χώρος και είναι ασφαλής εκεί. Ανάλογα το μέγεθος του σκύλου και τη στάση του ύπνου του, θα διαλέξετε το κατάλληλο σχήμα κρεβατιού για να είναι άνετος.

4. Συρμάτινο κλουβί

 Μία καλή επένδυση ειδικά, εάν έχετε μόλις φέρει τον μικρό σας φίλο στο σπίτι σας, είναι να έχετε ένα συρμάτινο κλουβί, που μπορεί μέσα να έχει το κρεβατάκι του. Ο λόγος ύπαρξης του κλουβιού, είναι να λειτουργήσει σαν ένας ασφαλής χώρος μέσα στον οποίο θα πηγαίνει ο σκύλος σας για να νιώσει ασφάλεια, όταν είναι μόνος στο σπίτι ή όταν νιώσει άγχος από μία κατάσταση. Βέβαια για να μάθει να αναγνωρίζει το συρμάτινο κλουβί, σαν ένα ασφαλή χώρο, θα πρέπει να τον εκπαιδεύσετε χρησιμοποιώντας λιχουδιές, αγαπημένα παιχνίδια ακόμα και να βάλετε το άρωμα σας στην περιοχή για να μυρίζει σαν εσάς και να το νιώσει οικείο. 

5. Τσάντες μεταφοράς

Οι τσάντες μεταφοράς, αν έχετε ένα σκύλο μεσαίου και μικρού μεγέθους, είναι απαραίτητες για να μεταφέρετε τον καλύτερο σας φίλο σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Φροντίστε να επιλέξετε ένα κλουβάκι που να είναι ευρύχωρο, να έχει καλό εξαερισμό και εννοείται να είναι από ανθεκτικό υλικό με καλές λαβές χεριού.

6. Προϊόντα περιποίησης

Όπως και εμείς έτσι και οι σκύλοι μας πρέπει να είναι περιποιημένοι και το τρίχωμα τους να είναι καλοδιατηρημένο. Για αυτό χρειάζεστε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα. Αρχικά χρειάζεστε μία καλή χτένα και ένα ειδικό σαμπουάν, που θα είναι κατάλληλα για το τρίχωμα του σκύλου σας. Επιπλέον είναι καλό να έχετε και ένα ειδικό αποσμητικό για να εξουδετερώνετε τις άσχημες μυρωδιές.

7. Προϊόντα υγιεινής

Μία οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, είναι απαραίτητα για να φροντίζετε η υγιεινή των δοντιών του σκύλου σας, να είναι άριστη. Με το να προσέχετε τα δοντάκια του σκύλου σας, αποφεύγετε ασθένειες των ουλών των δοντιών και ουλίτιδες και μετριάζετε την μυρωδιά στην ανάσα του.

8. Λουρί και περιλαίμιο

Είναι πολύ σημαντικό, ο σκύλος σας να έχει λουρί για την βόλτα του, ώστε να μένει ασφαλής κοντά σας, και περιλαίμιο με την ταυτότητα του, ώστε στην ελπίζουμε απίθανη πιθανότητα που χαθεί, να μπορεί όποιος τον βρει να επικοινωνήσει μαζί σας. 

9. Παιχνίδια

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι να έχει πολλά και διάφορα παιχνίδια, που θα τον κρατούν χαρούμενο, απασχολημένο αλλά θα ενεργοποιούν και τις αισθήσεις του. Τα παιχνίδια είναι ένας τέλειος τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο, δημιουργώντας χαρούμενες στιγμές. 

Αυτή είναι μία λίστα με τα απαιραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε για να παρέχετε στο σκύλο σας μία άνετη και χαρούμενη ζωή. Μην ξεχνάτε όμως, πως πιο σημαντικό από κάθε προϊόν, είναι να τον αγαπάτε και να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί του, δημιουργώντας πολλές και όμορφες στιγμές.